Coder Dojo Helmond


Coder Dojo Helmond op het Jan van Brabant College

Bij CoderDojo Helmond leren kinderen tussen de 7 en 17 jaar onder andere programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen en programma’s en games maken.

Onderling delen deelnemers  hun kennis en maken ze nieuwe dingen. De Dojo wordt opgezet en georganiseerd door vrijwilligers met een passie voor ICT.

Inmiddels zijn er wereldwijd meer dan 700 actieve Coder Dojo’s in meer dan 60 landen. De workshops zijn gratis en vinden plaats buiten schooluren. Coder Dojo heeft slecht één regel: “Boven Alles: Wees Cool!”, Pesten, liegen en mensen hun tijd verdoen is niet cool.

Jan van Brabant College

Het Jan van Brabant staat voor eigentijds onderwijs. Door naast onze eigen lessen aandacht te besteden aan de 21e eeuwse vaardigheden vinden wij het belangrijk dat niet alleen onze leerlingen maar álle kinderen uit Helmond de kans krijgen om te leren programmeren! Het Jan van Brabant College stelt daarom ter beschikking haar locatie op momenten waarop een Coder Dojo workshop plaatsvindt.

Berichten

Ingrid van Eijndhoven10 Oct 2015 op 19 Oct:

Interesant artikel. Wordt dit op school aangeboden of als naschoolse activiteit. Wij starten op onze school (Pleinschool Helder) namelijk a.s. vrijdag met scienceclub. O.a. om aan de slag te gaan met programmeren. Zal de docent die deze club initieert en organiseert wijzen op de website van coderdojo.

Ihsane Beyd10 Oct 2015 op 19 Oct:

Dag Ingrid, de Coder Dojo is een code club en een buitenschoolse activiteit. Dit wordt georganiseerd op het Jan van Brabant College. De kick-off zal op 14 november a.s. plaatsvinden. De docent van jullie scienceclub kan ook een Coder Dojo opstarten. Het moet wel toegankelijk blijven voor alle kinderen uit Eindhoven. Succes en mochten er nog vragen zijn kun je bij mij terecht!