Help, ik ben geslaagd! Wat nu?Help, ik ben geslaagd! Wat nu?

Over de overstap van leerlingen van Pleinschool Helder naar het hoger onderwijs.

Pleinschool Helder is een gewone school met bijzondere leerlingen. Vanuit de gedachte dat het zonde is om met talent te morsen, is de onderwijsinstelling ontstaan. Helder pikt leerlingen met ASS en/of AD(H)D op die bovengemiddeld begaafd zijn en net niet deel kunnen nemen aan regulier onderwijs, maar te sterk zijn voor speciaal onderwijs.
Het is gebleken dat deze leerlingen veel moeite hebben zich te handhaven in het hoger onderwijs. Juist omdat Pleinschool Helder ernaar streeft geen talent te vermorsen, is besloten om onderzoek naar dit onderwerp te doen en hoe we daar op onze school, binnen onze mogelijkheden, mee om kunnen gaan. Hoe komt het dat zij zoveel moeilijkheden ervaren bij de overstap van voortgezet naar hoger onderwijs? Dit heeft de vraag doen rijzen of de school ergens tekort schiet. Zijn er voor de doelgroep, naast de studievaardigheden, nog andere bekwaamheden nodig om de overstap tot een succes te maken? Op Helder is men wel in staat om de leerlingen aan een diploma te helpen, maar de stap daarna is blijkbaar moeilijk voor hen.
De centrale doelstelling van dit onderzoek is, om uit te zoeken in hoeverre wij op Pleinschool Helder leerlingen tijdens hun middelbare schoolopleiding kunnen voorbereiden op de overstap van het voortgezet naar het hoger onderwijs.
Lees er meer over in het volledige onderzoek via de internetlink hiernaast.

Berichten

Er zijn nog geen berichten, log in om een reactie achter te laten.