Spark! toolkit for learning


Met de Spark! lesmethode kun je samen met je leerlingen op een tastbare manier het nut van design en technologie in de maatschappij verkennen. Door het gebruik van de Spark! lesmethode geef je leerlingen het gevoel dat ze technologie niet alleen kunnen consumeren, maar ook kunnen creëren. Leerlingen leren daarnaast dat ze een verschil kunnen maken in de maatschappij door creatief na te denken.

Spark! is een complete toolkit voor meerdere design based leren lessen. Spark! bevat een compleet design proces voor meerdere lessen en een prototyping toolkit bestaande uit geleidende inkt, een aangepaste Arduino en de visuele programmeertaal scratch.

Gedurende het hele Spark! design proces worden zowel leraar als leerling ondersteund door middel van een briefing die diepgang stimuleert.

Spark! is beschreven in een wetenschappelijk onderzoek waarin is onderzocht hoe DBL kan worden geïntegreerd in scholen en met welke elementen er rekening gehouden moet worden. Zie: http://link.springer.com/chapter/10.1007/978-3-319-24589-8_10 voor meer informatie.

Berichten

Er zijn nog geen berichten, log in om een reactie achter te laten.