Coded Creatures


Coded Creatures is een online cursus ‘Object Orientated Programming’ speciaal ontwikkelt voor MBO niveau maar ook erg geschikt voor bijvoorbeeld nieuwsgierige middelbare scholieren of volwassenen. In 6 lessen leer je de basisbeginselen van de programmeertaal Processing en ontwerp je een eigen karakter. Dit karakter kun je aan het eind van de cursus ‘loslaten’ in de virtuele omgeving die kunstenaar Daan van Hasselt hiervoor gecreëerd heeft.  Door mee te doen aan Coded Creatures leer je dus niet alleen creatief programmeren, maar draag je ook bij aan een artistiek ecosysteem.

WAT GA JE LEREN?

In deze 6 lessen leer je creative coding kennen in de omgeving Processing. Creative coding is een verzamelnaam van een relatief nieuwe stroming binnen computer-programmeren, waarbij het associatief en experimenteel omgaan met code centraal staat. Processing is een programmeertaal, development omgeving en online community.

Met Coded Creatures leer je een aantal technische dingen en creatieve elementen. Technisch leer je bijvoorbeeld over de syntax en structuur van de programmeertaal Java. Ook maak je kennis met object georiënteerd programmeren, een principe wat je kunt gebruiken om structuur en hiërarchie in je programma’s te brengen.

Coded Creatures is een project van MU Play&Learn, het educatie programma van MU Artspace, in samenwerking met FIBER en Daan van Hasselt.

Berichten

Er zijn nog geen berichten, log in om een reactie achter te laten.